https://torkantajhiz.com/1399/01/03/مقایسه-عایق-الاستومری-رولی-و-عایق-پشم-ش
عایق الاستومری رولی یکی از انواع عایق برودتی وحرارتی است که در صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمانسازی کاربرد دارد. ساختار این عایق به صورت سلول بسته است و مقاومت آن در برابر آلودگی، رطوبت، بخارآب وحرارت بسیار بالا میباشد. عایقهای الاستومری وزن بسیار سبکی دارندو به دلیل انعطافپذیری بالا برای عایقکاری به کار میروند. برای مثال: انواع تاسیسات ساختمانی، کانالهای هوا، لولههای بزرگ، سیستمهای گرمایشی و سرمایشی، صنعت خودروسازی و غیره مورد استفاده قرار میگیرد.
استفاده از این عایق ها باعث بهینه سازی مصرف انرژی و صرفه جویی آن میشود. ضریب انتقال حرارتی آن ها بسیار پایین است و مقاومت آن ها در برابر خوردگی و بخار آب بالا میباشد. فوم عایقالاستومری را میتوان به راحتی و بدون نیاز به تجهیزات ویژه نصب کرد واز بیخطر بودن آن مطمعن بود. این عایق دوستدار محیط زیست است و هیچ نوع آلرژی و حساسیت پوستی در حین کار با آنها ایجاد نمیشود. علاوه بر آن طول عمر این عایق ها بسیار بالا می باشد و نگهداری از آنها آسان است.
عایق الاستومری رولی یا ورقه ای:
یکی از انواع عایقهای الاستومری رولی یا ورقهایاست که در ضخامت های مختلف باتوجه به مکان موردنظر و شرایط آبوهوایی مورد استفاده قرارمیگیرد. این عایق با قابلیت نصب آسان قابل استفاده در فضاهای داخلی و خارجی ساختمان است و ویژگی های منحصر به فرد آن باعث شده این عایق در مقایسه با عایق های سنتی مورد استفاده بیشتری قرار گیرد. این عایق ها جایگزین مناسبی برای پشم شیشه میباشند و با ساختار سلول بسته خود مانع اتلاف انرژی و حرارت در ساختمان شده و طول عمر تاسیسات را نیز بالا میبرند.
انواع عایق های الاستومری رولی:
عایق الاستومری رولی ساده:
عایق الاستومری رولی ساده وزن بسیار سبکی دارد و مقاومت آن در برابر رشد قارچ ها و باکتری, مواد شیمیایی, گرد و غبار و رطوبت بسیار بالا میباشد. نصب و نگهداری آن بسیار آسان است و برای عایق کاری سیستم های تهویه مطبوع در فضاهای بسته استفاده میشود. برای نصب این عایق از نوعی چسب مخصوص و برای پوشش دادن درزهای ایجاد شده, از درزگیر مخصوص این عایق ها استفاده میشود.

عایق الاستومری رولی روکش دار و بدون روکش:
به دلیل شرایط متغیر آبوهوایی برای عایق کاری تاسیسات ساختمانی باید از عایق هایی استفاده شود که مقاومت بالایی در برابر تغییرات جوی و اشعه UV داشته باشند. از عایقهای الاستومری بدونروکش میتوان در محیط های داخلی ساختمان استفاده نمود. اما برای فضاهای خارج از آن, عایقهای رولی روکش دار باید استفاده شوند. عایق الاستومری روکش شده با آلومینیوم نمونه ای از عایق های مقاوم در برابر شرایط ناپایدار جوی است که قابل استفاده در ایزوله سازی مخازن, سیستم های گرمایشی, لوله های گرم و سرد و سیستم های تبرید میباشد. عایق های روکش شده با آلومینیوم به دو صورت ساده و پشت چسب دار به بازار عرضه میشوند.

عایق الاستومری رولی شانه تخم مرغی:
عایق الاستومری رولی شانه تخم مرغی اصولاً به عنوان عایقصوتی مورد استفاده قرار میگیرد و به دلیل دارا بودن ساختار سلولی و سطح متخلخل، به میزان قابل توجهی ازمیزان سروصدا میکاهد و نقش مهمی درکاهش آلودگیصوتی دارد. عایق شانه تخممرغی در دو نوع ساده یا موجدار وبه دوصورت بدونچسب یا چسبدار تولید میشود. همچنین مقاومت آن در برابر جذب آب، حرارت، مواد شیمیایی و آسیب دیدگی بسیار بالا میباشد.

عایق الاستومری پروتکت بلک:
این عایق الاستومری که با پروتکت بلک روکش شده نوعی عایق حرارتی منعطف است که ساختاری غیرمتخلخل دارد. این عایق دارای مقاومت بالایی دربرابر بخارآب، رطوبت وآلودگی میباشد و برای ایزولهسازی مکانهایی که سطح رطوبت وآلودگی درآنها بالاست وهمچنین عایقکاری سیستمهای تهویه مطبوع مورد استفاده قرار میگیرد.

عایق الاستومری پشت چسب دار:
نصب عایق های سنتی علاوهبر ایجاد آلرژی های تنفسی وپوستی، پروسه ای زمان بر در صنعت ساخت و ساز میباشد. بدین منظور برای سهولت عایقکاری و بالا بردن سرعت انجام پروژه های ساختمانی، امروزه از عایقهای الاستومری پشتچسبدار استفاده میشود. استفاده از این عایق ها نه تنها باعث صرفهجویی در وقت شده بلکه هزینههای عایق کاری را نیز کاهش میدهد.

منبع: ساختمانچی